Translate

tisdag 8 april 2014

Mandarin likör / Limoncello

Recept på mandarin likör ( som limoncello )....
Sötsyrlig likör som är utmärkt att avsluta middagen med.
 
Ingredienser:
 
10 mandariner
1 lit. brännvin
500 g socker
500 g vatten
 
Gör så här:
 
Skölj mandarinerna väl. Skala dem och lägg skalen  i en burk med lock häll sedan över brännvinet.
 
Låt blandningen stå tio dagar, gärna i ett mörkt rum.
 
Efter första lagringen sila bort skalen .
Koka upp vatten och socker och låt sockerlagen svalna helt. Häll sedan ihop sockerlagen med mandarin- och brännvinsblandningen och blanda väl.
Häll upp på väl rengjorda flaskor
 
Låt stå ytterligare en vecka i frys . Kan  stå praktiskt i frysen hur länge man vill.
 
 
Samma procedur görs med citroner för limoncello men jag föredrar denna variant med mandariner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar