Translate

torsdag 3 april 2014

Spaghetti alle vongole

Spaghetti med musslor ( vongole ) . Så gott och smarrigt!
Härstammar från Napoli men populärt i hela Italien.
 

Ingredienser:

500 g spaghetti
1 nät vongole, rena och slutna
2 klyftor vitlök
1 handfull bladpersilja, grovt hackad
olivolja
salt

Gör så här :
Skölj musslorna och låt dem ligga en halvtimme i kallt vatten.

Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Svetta vitlöken på låg värme i olivoljan, öka till hög värme och lägg i musslorna. 

Ta bort pannan från värmen så fort musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter. blanda i hälften av persiljan.
Sätt på en lock. Det är viktigt att inte laga musslorna för länge. Spara spadet i pannan.

Salta upp kokvattnet ordentligt och koka pastan " al dente" (viktigt!)
Reducera spadet till en bottenskyla, lägg i den avrunna pastan med en slev utav kokvattnet och musslorna. 

Blanda över värme tills pastan sugit upp spadet, cirka 30 sekunder.
Lyft pannan från värmen och blanda i resten utav persiljan . 

Ringla gärna en god olivolja över och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar