På italienska : Gateau di patate
Ingredienser:
6 medelstora potatisar ( mjölig sort )
2 hårdkokta ägg
1 dl miölk
250 g bacon
250 g mozzarella
2 råa ägg
2 dl parmesanost färskriven
stöbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
Skala och skiva de hårdkokta äggen. Strimla bacon och skär mozzarellan i små bitar.
Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en skål. Blanda ner miölken och rör om med en gaffel till en luftig blandning, blanda sen parmesanost, råa ägg, peppar och mozzarellabitarna .
Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en ugnssäker form ( 24 cm i diameter). Bred ut hälften av potatisblandningen i formen.
Fördela ut baconstrimlorna och äggskivorna jämnt ovanpå. Fyll på med resten av potatisblandningen . Jämna till och strö över ett tunt lager ströbröd.
Servera potatiskakan varm, ljummen eller kall...spelar ingen roll den är lika god!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar