Translate

onsdag 2 april 2014

Potatiskaka

På italienska : Gateau di patate

Ingredienser:

6 medelstora potatisar ( mjölig sort )
2 hårdkokta ägg
1 dl miölk
250 g bacon
250 g mozzarella
2 råa ägg
2 dl parmesanost färskriven
stöbröd
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:

Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

Skala och skiva de hårdkokta äggen. Strimla bacon och skär mozzarellan i små bitar.

Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en skål. Blanda ner miölken och rör om med en gaffel till en luftig blandning, blanda sen parmesanost, råa ägg, peppar och  mozzarellabitarna .
Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en ugnssäker form ( 24 cm i diameter). Bred ut hälften av potatisblandningen i formen.

Fördela ut baconstrimlorna och äggskivorna jämnt ovanpå. Fyll på med resten av potatisblandningen . Jämna till och strö över ett tunt lager ströbröd.

Grädda i mitt i ugnen i 30 min.

Servera potatiskakan varm, ljummen eller kall...spelar ingen roll den är lika god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar