Translate

tisdag 15 april 2014

Typisk napolitanskt påskbröd - Tortano



Ingredienser:

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
100 g smör
2 tsk strösocker
2 tsk salt
600 g vetemjöl special

Fyllning

100 g fontina ost
50 g provolone eller annan rökt ost
50 g grovt riven parmesanost 
100 g salami typ Napoli 
100 g mortadella eller rökt sidfläsk

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna, smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten, smör, salt och sockret.

Blanda i mjölet lite i taget , arbeta väl tills en mjuk och smidig deg.

Låt jäsa  1 timme ( gärna mer) under handduk till dubbel storlek .

Skär ostarna i små bitar och blanda med parmesanosten. Skär salamin och den rökta sidfläsket i lika stora bitar som osten.

Tryck ut degen med händerna till en rektangel ( 1 cm tjock ) . Använd inte kavel. Strö över ostarna, salamin och fläskbitarna, lämna ytterska kanten fri.
Rulla ihop som en rulltårta och forma till en krans.

Lägg kransen på bakplåtspapper och jäs minst 45 min.
Sätt ugnen på 200
Grädda 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar